Prohibir la lectura

Publicado en 4 Julio 2014

Prohibir-la-lectura.jpgSenyores i senyors: cal prohibir la lectura i per descomptat els llibres per que no porten res de bo, és més, desenvolupen en l'individu el pensament i el criteri propi. Estem al S.XXI, així doncs per què plantejar idees noves i diferents si ja en tenim moltes de velles que hem anat fent servir fins ara, i prou bé que ens ha anat. Tampoc no ens cal la distracció que ens proporciona la lectura, amb la televisió i el facebook n'hi ha de sobres per distreure'ns, no cal esmerçar energies imaginant si un altre ja ho fa per nosaltres. Si malgrat tot la vida ens exigeix formació i nous coneixements, ja tenim Internet que farà el fet. Utilitzeu les biblioteques només per escalfar-vos a l'hivern, refrescar-vos a l'estiu i connectar-vos gratis a la seva wi-fi. De les llibreries no cal preocupar-se, al ritme que van els temps aviat s'extingiran i el problema quedarà resolt.

Mares, pares, i tots aquells que teniu infants al vostre càrrec, no deixeu que els petits llegeixin: amagueu els llibres que pugui haver per casa al racó més inaccessible de les golfes i si, en un moment de debilitat, us veuen amb un llibre a les mans dissimuleu, com quan algú us descobreix amb el dit al nas o gratant-vos l'aixella. Si els nens us demanen un conte o un còmic compreu-los una pilota, un joc de la "play", connecteu-vos al "youtube" i ensenyeu-los un vídeo sobre gats americans que ballen o gallines australianes que porten corbata. Eviteu passar prop de llibreries i biblioteques, la mainada no ha d'entrar-hi a fer res, i els grans tampoc, si malgrat tot s'entesten a accedir-hi, tots coneixem la insistència infantil per explorar el que és prohibit, estigueu-hi el mínim temps possible i tot seguit emporteu-vos els nens ben lluny, a un "xiquiparc" o a menjar una pizza.

Governants, polítics i tots aquells que teniu capacitat de decisió en aquesta societat: apugeu l'IVA dels llibres al mateix nivell que el tabac i les begudes alcohòliques, reduïu a la mínima expressió els pressupostos de les biblioteques, limiteu els horaris d'obertura de les llibreries. No caldrà que preneu cap decisió sobre la premsa escrita, la tendència actual ens indica que va de cap a l'autodestrucció. L'administració pública no ha de donar cobertura al vici perniciós de la lectura ni de cap manera afavorir les transaccions de llibres. Els esports: en especial el futbol i l'automobilisme, i els espectacles: sobretot els "realitys" i els programes del cor, haurien de ser el nucli i l'essència que generin l'opinió i el debat social. I és que si els ciutadans ja tenen telèfons, cotxes i cases intel·ligents per què cal que siguin intel·ligents per ells mateixos?

Escrito por M. Àngels Terrones

Etiquetado en #LITERATURA

Comentar este post