VERSIONS.0

Publicado en 21 Noviembre 2016

VERSIONS.0

—No servim a versions. —Em van dir al bar dels Salistes, sense ni aixecar la mirada de la barra. Vaig marxar d'allà, amb dignitat, la poca que em quedava; el beure ja me'l faria a casa.

Els últims temps s'han posat difícils per als que no som versions originals. Jo sóc una 3.0 i el llegat del meu origen poc m'importa i faig per oblidar-lo. L'acumulació de records fa que molts moments es perdin en el temps com llàgrimes en la pluja. La clonació quàntica, que no només inclou el cos sinó també les experiències acumulades, és una enganyifa. Només m'importo jo i no m'identifico pas amb el que era abans. Sé que jo (si és que em puc dir «jo») era algú d'Alcanar que havia fet fortuna amb la venda de sismògrafs. Encarregar una versió d'un mateix és cosa de molts diners, tot i que en el mercat negre ja se'n fan per molt menys de la meitat, però sense garanties de millora. Vet aquí el quid de la qüestió: som millors que els originals, i això els fa por. I ja fan bé de tenir-ne, perquè acabarem amb ells.

Una Església en plena agonia fou la primera a posicionar-se en contra. Malgrat tot, encara té prou influència sobre aquella gent que no necessita estimar cap déu, perquè en tenen prou amb algú que els digui quin diable cal odiar. Després vingueren els bioecoètics que no volen saber res de tot allò que no sigui degut a l'evolució natural de les espècies. No és bo o no pot ser bo i, davant del dubte, no ho volem, pensen. Curtets de mena, que viuen rodejats de manipulacions artificials o bé ni tan sols existiríem avui dia. I, per reblar el clau, el govern decidí no deixar-nos votar, deixant així oberta la porta per la que entren tots els mals que ens volen fora de la societat.

És qüestió de temps, però. Aquesta tecnologia estarà cada vegada més a l'abast de tothom i, llavors, ja no hi haurà cap poder terrenal o diví capaç d'aturar el que ha de succeir. Ens han fet creure tant en el poder del jo i l'ara que ningú voldrà arriscar-se amb el tràngol de fundar una família, amb les incerteses i dificultats que suposa entendre's amb algú altre i preocupar-se'n tothora. Serà vist com quelcom atàvic, passat de moda i clarament superat. Viurem a un món sense lligams de cap tipus, tothom lliure i sobirà de sí mateix, com raigs C brillant en la foscor però il·luminant només el propi camí. I com que no haurem perdut l'ànsia d'immortalitat, ens clonarem massivament. Cada cop estarem més depurats de les imperfeccions humanes, fins al punt que de la humanitat que coneixem, les versions originals, ja no en quedarà res, doncs serà una altra cosa, una versió actualitzada.

Escrito por Amkiel

Etiquetado en #·QUIMERAS·

Comentar este post